Nu ook gecertificeerd voor HKO (Haptonomie voor Kind en Ouder)
 
Ervaringen Haptotherapie Nijmegen

Ervaringen

Op deze pagina lees je een aantal ervaringen van mensen die ik met haptonomie heb mogen begeleiden.

"Anna heeft mij met rust en helderheid begeleid bij mijn vragen. Ze is erg goed in het helder houden van de hulpvraag en stemt haar behandeling daar op af. Anna zet zichzelf in als instrument en dit maakte dat ik veel kon leren in een, voor mij, warme en veilige omgeving. Ik denk geregeld aan mijn oefeningen om op mezelf te blijven in de relatie."

Yvonne

"Via een gezamenlijke kennis, kreeg ik het adres van een Anna. In een lang verleden heb ik eerder een haptonoom bezocht, en dit had mij veel goeds gebracht. Om nog wat "oud-zeer" aan te pakken, ben ik met Anna aan de slag gegaan.

Gelijk al bij de allereerste handdruk voelde ik dat ik met een fijn persoon te maken had. Ze heeft een warme uitstraling waardoor je je al snel op je gemak voelt.

Na een korte kennismaking gingen wij wat dieper op de materie in, en al snel voelde zij waar de schoen hem wrong. Door haar rustige manier van vragen stellen en de kalmte die zij daarbij uitstraalt, kwamen wij al snel bij het toepassen van methodes in de praktijk. Zij geeft een aantal handreikingen, waarmee je al vrij snel aan de slag kunt.

Wat mij vooral verbaasde was, hoézeer zij zich kan inleven en ondanks dat zij notities maakt, hóe ontzettend veel ze onthoudt! Dat betekent natuurlijk maar 1 ding, ze heeft alle zorg en interesse op dat moment, enkel en alleen voor jou!

Haar mooie, rustige manier van benaderen, haar juiste bevindingen, de niet overschrijdende grens en haar integriteit maken haar voor mij een hele fijne en bijzondere zorgverleenster, waar ik graag kwam. Ik kan haar dan ook zonder enige terughoudendheid aanbevelen.

Mede door haar professionele hulp, ben ik weer daar, waar ik wilde zijn."

Dorothé

"Voor mij was haptonomie totaal onbekend. Ik was ook vrij kritisch op deze vorm van therapie.

Toen ik een periode niet goed in mijn vel zat, boden de gesprekken met de psycholoog maar weinig vooruitgang. In korte tijd ontdekte ik bij Anna veel sneller wat mijn valkuilen waren en waar ik aan moest werken. Bij Anna had ik direct een vertrouwd gevoel, zodat ik me volledig open kon stellen.

Het luisteren naar mijn lichaam gaf me duidelijkheid. Hieruit volgden tips en gedragingen die ik direct in de praktijk kon toepassen. Waar ik me eerst niet kon voorstellen dat fysieke aanraking mij verder kon helpen, heb ik juist door deze sessies veel meer inzicht gekregen."

Whatsapp logo