Nu ook gecertificeerd voor HKO (Haptonomie voor Kind en Ouder)
 

Over mij

Mijn naam is Anna Schneider en ik ben haptotherapie gaan studeren omdat ik geïnteresseerd ben in het échte verhaal achter de mens. Hoe komt het dat je bent geworden zoals je bent? Wat waren je obstakels in het leven, hoe heb je die het hoofd geboden en wat heeft je gemaakt tot de persoon die je nu bent? En, ben je die persoon geworden die je wil zijn of liggen er nog verlangens?

Haptotherapie gaat voor mij over zijn wie je bent en de balans tussen lichaam en geest. Het waarnemen van de signalen die je lichaam geeft en wat je daar vervolgens mee doet. Haptotherapie gaat ook over keuzes maken en waar je gelukkig van wordt in het leven.

Haptotherapie heeft ook in mijn leven veel in beweging gezet. Ik had de ervaring dat het juist goed kan zijn om naar de pijn toe te bewegen in plaats van er vanaf. Op de korte termijn was dat best spannend en ook verdrietig, maar op de lange termijn heeft het mijn leven verrijkt en meer kleur gegeven. Ik merk dat ik minder vanuit mijn hoofd wil begrijpen en dat ik juist meer wil voelen wat mijn behoeften zijn. Ik maak beslissingen niet meer vanuit wilskracht, maar ik ervaar de kracht die ik in me heb. Ook in lastige situaties sta ik met beide benen op de grond en maak ik contact met mijn lijf. En van daaruit ga ik de ontmoeting aan met de ander. Want als mijn hart en hoofd samenwerken, sta ik in verbinding met mezelf en de mensen om me heen.

Ik krijg vaak de vraag hoe ik vanuit Berlijn in Wijchen terecht ben gekomen. Dit is mijn verhaal: in 2001 ben ik vanuit Berlijn in Nederland komen wonen. Na mijn studie pedagogiek werkte ik hier een jaar als au pair. En door de liefde ben ik in Nederland gebleven. Daarna heb ik de docentenopleiding gedaan en ben ik me steeds verder gaan ontwikkelen in het onderwijs. En vervolgens heb ik de opleiding tot haptotherapeut gevolgd bij het ITH in Nijmegen.

De ervaringsoefeningen uit de haptonomie en de aanraking helpen mijn cliënten om hun hoofd leeg te krijgen, prikkels te verwerken en weer in contact te zijn met hun lijf. Wanneer de balans tussen het hoofd en het hart is hersteld, komen prachtige ontwikkelingen in het proces op gang. Op het einde van de behandeling hoor ik vaak dat de cliënt zich meer bewust is geworden van zijn eigen patronen, lekkerder in zijn vel zit, meer rust ervaart en beter in het contact staat met zichzelf en de ander. Door mijn achtergrond als pedagoog werk ik ook graag met kinderen en ouder-kind. In april ga ik hiervoor een bijscholing volgen en in de toekomst wil ik mijn kwaliteiten nog verder gaan specialiseren als haptotherapeut voor kinderen.

In mijn werk als haptotherapeut heb ik echt mijn roeping gevonden. Elke sessie voelt als een geschenk waarin ik anderen bij hun levensvragen mag begeleiden.

Ik woon samen met mijn drie dochters in het mooie Nijmegen. Het is zo bijzonder om deel te mogen uitmaken van hun groei en ontwikkeling. Naast mijn liefde voor boeken en het urenlange kletsen met vriendinnen, doe ik regelmatig aan yoga of ga ik een eindje wandelen. Heerlijk om mijn hoofd even helemaal leeg te krijgen en lekker in mijn lijf te gaan zitten.

Wil je er nog meer over lezen dan verwijs ik je naar de homepage. Daar kun je op de verschillende blokjes klikken om meer informatie te vinden over waar haptotherapie bij kan helpen. Of naar veelgestelde vragen.

Mijn opleidingen

  • Pedagogiek
  • Docent Duits
  • Master Special Educational Needs (SEN)
  • Vierjarige opleiding tot haptotherapeut bij het Instituut voor Toegepaste Haptonomie te Nijmegen
  • Medische basiskennis en psychosociale basiskennis bij de Energieschool
  • Specialisatie Haptotherapie voor Kind en Ouder

Mijn nascholingen

  • Het dragende midden met Dieuwke Talma, Academie voor haptonomie te Doorn
  • Haptonomische Kind-Ouder begeleiding met Monica Pollmann en Noam Shalgi, Academie voor haptonomie te Doorn

Whatsapp logo