Nu ook gecertificeerd voor HKO (Haptonomie voor Kind en Ouder)
 

Waarom kan haptotherapie helpen?

Haptotherapie is een van de meest concrete therapievormen. Het is een persoonsgerichte therapievorm. In de begeleiding heb je net als bij de psycholoog gesprekken. We hebben het over jouw wensen en behoeftes en waarom je deze niet kan verwezenlijken.

Anders dan bij psychotherapie laat ik je voelen en ervaren wat er met je gebeurt als je bijvoorbeeld over je grenzen heen gaat. Het blijft dus niet alleen maar bij praten (hoofd) maar we betrekken je hele lichaam erbij.

Je kunt je lijf vergelijken met een huis. Bovenin bevindt zich het hoofd-kantoor, oftewel je verstand. Onderin zijn je gevoelens en emoties te vinden. Als iemand voornamelijk in het hoofd-kantoor zit, is er weinig contact met de gevoelens en emoties. Je lijf vertelt je continu hoe het met je is en als je dit signaal blijft negeren, zullen er op de lange termijn klachten ontstaan, zoals slapeloosheid, burn-out-, nek- en schouderklachten, angsten en hyperventilatie. Een goede samenwerking tussen verstand en gevoel is dus essentieel om goed te kunnen functioneren en lichamelijke of mentale klachten te voorkomen. Je lichaam laat je voelen wat goed en wat slecht voor je is. En als je er de tijd voor neemt en luistert naar wat je lichaam je te vertellen heeft, maak je vanzelf de juiste keuzes. Een haptotherapeut kan je weer leren naar je gevoel te luisteren. Kinderen doen dat van nature, maar wij volwassenen zijn dat vaak in de loop der jaren kwijtgeraakt.


Whatsapp logo